dilluns, 30 d’agost del 2010

Pesquer a la venda

Un amic del port de Sóller ens ha informat que el pesquer que podeu veure a les fotos és a la venda.És diu Tehu, és de fusta i té una eslora de 12 metres.
Si qualcú està interessant en el Tehu que ens ho faci sa ber a través de mardemars@gmail.com i vos donarem les senyes per tenir més informació.

dijous, 26 d’agost del 2010

Un lougre a la badia de Pollença

No és habitual veure un lougre a les nostres aigües. Es tracta d'una embarcació tradicional de la costa atlàntica de França.
En Diego Riera, del port de Pollença, se'l va topar fondejat a prop del far de Punta Avançada i ens ha fet arribar aquestes fotos. Gràcies, Diego.
Si qualcú més es topa amb embarcacions interessants i ens vol enviar les fotos, li estarem molt agraïts.

dissabte, 14 d’agost del 2010

El San Antonio de Padua, de Xavier Mulet

14-08-2010, trobada casual al bar de Cala Gamba amb Xavier Mulet, Antoni Josep Munar i Antoni Mir (pare i fill). Surten a navegar amb el llaüt d'en Xavier, el San Antonio de Padua. Idò jo també sortiré. 
És dissabte de matí, es manté el vent de terra que va bufar amb força des de dijous nit i durant el divendres, però ja va a la baixa. Vent de terra vol dir poca ona i ratxes, és divertit.
El San Antonio de Padua és una joia. Fou construït el 1911, té 29 pams d'eslora per 2'13 metres de mànega, i és dels pocs llaüts amb un disseny pur per a la vela que queden. En Xavier va encarregar la restauració a Jaume Cifre (Portocolom) i Cala Gamba és la seva base habitual. Compartim filosofia i ideologia quant a patrimoni marítim i aquesta "altra forma de navegar".
A les imatges veieu el San Antonio amb la llatina petita que empra per passejar i  els dies de molt vent.

dimarts, 10 d’agost del 2010

Terrals. Dimarts 10-08-2010

Navegada: Sortida en popa des de Cala Gamba direcció al mig de la badia. Llarg per posar proa al cap Enderrocat, després través per aproximar-me a cala Mosques, sense arribar-hi. Tornada a Cala Gamba fent bordades llargues.  
Horari: 07:30 - 10:30
Vent: Terral dèbil però constant, amb pujades d'intensitat mar endins. Suau, però sense caure mai en l'encalmada.
Queviures: Termo de cafè i dues nactarines.


Comentaris: Molt agradable. Solet, però del que no pica. El Nueva Catalina darrerament navega més bé que mai. Li he trobat el puntet al velam i la darrera pulida i pintada de l'obra viva ha fet el seu efecte (tot i que la línia de flotació està molt mal perfilada... però això és estètica)