dilluns, 1 de març del 2010

Novetats quant a l’inventari d’embarcacions tradicionals: començar a fer fitxes, els inventaris anteriors i un blog que aviat funcionarà

En aquesta entrada pretenc posar de relleu el darrer comentari que ha fet en Toni Pep Munar, que ens proposa quedar un dia del cap de setmana que ve per començar a establir criteris per fer les fitxes de l’inventari d’embarcacions tradicionals i, afegeix, d’altres objecte del patrimoni marítim. Què vos pareix? Hem de quedar? Quan vos aniria bé?
En Toni proposa quedar en el seu taller perquè allà hi ha peces que es poden documentar com exemple.
Així mateix, una notícia important. En Biel Rosselló me va enviar una còpia de la petició per escrit que s’ha presentat al Consell de Mallorca per aconseguir una còpia dels anteriors inventaris d’embarcacions tradicionals. Com ja hem argumentat, seria una eina per començar a fer feina i per demanar drets per a les embarcacions que hi són incloses.
A més, vos faig saber que aquesta setmana convocarem els del “Equip de comunicació i esdeveniments” per crear un blog que ens serveixi per comunicar-nos. Sembla que el més adequat per penjar l’inventari serà un web, però aquest blog serà el punt inicial per a la coordinació. Em sembla més adequat fer servir un espai nou i específic no aquest, - “llaüts -, que va néixer amb la intenció de contar les “batalletes” del nostre llaüt, el Nueva Catalina.

9 comentaris:

  1. posau data i hora, mirarem de tenir representació per les fitxes i per el que volgueu, salut!

    ResponElimina
  2. Avui al matí en Biel Rosselló i un servidor ens hem reunit al Club Nàutic S'Arenal amb en Jaume Cifre Bermejo, en Joan Manel Pons Valens i els al·lots de la brigada d'obres del Departament de Medi Ambient. La Balear i l'Alzina romanen estacionats a l'esplanada del club a l'espera d'efectuar les pertinents tasques de manteniment i hem aprofitat l'avinentesa per a parlar del tema que ens ocupa. Alguns dels nostres companys mostren interès per a participar a l'experiència suggerida i convendria que l'organitzéssim.

    Proposo que a més de berenar plegats a la nostra drassana, invertiguem el matí per a inventariar mitja dotzena de peces susceptibles de revestir interès patrimonial, però abans hem de saber el nombre de participants.
    És per això que ens ho hauríeu de confirmar amb la deguda antelació, ja bé sigui a través del blog d'en David o per via telefònica.

    · Punt de trobada: Drassana Antoni Munar Colom (Molinar de Llevant, carrer Ventada, 32).

    · Hora estipulada: 10 hores del dissabte dia sis de març.

    · Material necessari: una cambra fotogràfica i una cambra de vídeo, ... i un fotògraf professional, motiu pel qual resultaria interessant la presència del nostre amic Jaume Rosselló.

    ResponElimina
  3. Hola: hem sap greu pero no podré assistir-hi, tenc feina d'oficial de regata al RCNP.
    Jà hi haurà temps per coneixer els resultats de la tasca feta i apendrer-ne un poc
    Joan B

    ResponElimina
  4. Companys. Em sap un greu de l'ànima, pero el dissabte mati tenc classe del curs de formació nàutica que faig des de fa uns dies. És un curs intensiu i feim classe fins i tot els dissabtes! Ja m'ho contareu...
    Per cert, per als que encara no ho hagueu vist, la setmana passada vaig publicar unes fotos del Miquel Caldentey al meu blog, cedides per Jaume Bonet Ferrer, el darrer patró del pailebot, a qui varem entrevistar fa uns dies.
    Salut i sort en la tasca!

    ResponElimina
  5. Potser haríem de cercar un altre dia per quedar en que hi hagués més concurrència. Qué vos pareix la setmana que ve? Per part meva, em sap greu no haver ajudat més en organitzar aquesta trobada, però potser ja sabeu que les coses per Ona Mallorca estan una mica remogudes i he tengut el cap bastant ocupat pensant en si tendrem o no feina d'aquí uns mesos, i si la tenim, on la podrem fer i en quines condicions. Tot això mentre en un mes ha de néixer la meva segona filla. No vos vull avorrir amb problemes personals, només dir-vos que aquests dies porvaré de posar-me les piles una altra vegada amb el nostre projecte.

    ResponElimina
  6. Hi ha més caps de setmana que llonganisses.

    Faig extensiva la meva proposta pel proper diumenge dia catorze de març, al mateix lloc i a la mateixa hora.

    Puntualitzacions: pel que fa a les imatges que ens agradaria incorporar a les fitxes, convendrà gravar-les prèviament, sobretot per qüestions purament tècniques. En qualsevol cas, aniré preparant el material amb l'ajuda d'algun expert per tal que el poguem visualitzar plegats el mateix diumenge.

    Ben mirat, així disposarem del temps adient per a enregistrar com cal les seqüències que ens agradarà compartir amb els assistents.

    Si ens deixeu seleccionar un parell d'eines (un boet, una gúbia i un ferro de polir), després vosaltres podreu escollir altres objectes de la desordenada col·lecció que conservem a la drassana (gànguils, instruments de govern, fanals, cofes, eines de tota mena, ...), i si ho considerau oportú podreu formar grups de treball per a complimentar les pertinents fitxes.

    (...)

    Pel que sembla el replà d'aquesta escala està força concorregut, fins el punt que alguns el fan servir de plataforma per a anunicar-se i fer propaganda. Quina barra. En aquest cas el propietari del blog tindria tot el dret d'exigir un percentatge.

    ResponElimina
  7. Sense perjudici d'un possible ajornament de la trobada, comunicar-vos que els meus plans pel proper dissabte han variat considerablement, fet que propiciaria la meva assistència a qualsevol reunió. En tot cas ja confirmareu quan, a la fi, ens haurem de veure. Salut!

    ResponElimina
  8. Hey!

    yo también tengo un curso este sábado, si hubiera un aplazamiento del encuentro me vendría de perlas.

    Diego.

    ResponElimina
  9. uep! per dissabte que vé me va de perles, encara que mirarem que un o altre de l'associació, en Jordi o qui sigui, pugui venir i agafar nota de tot plegat i així anar fent amb altres peces. Ens hem posat en contacte amb el museu de Lluc on crec que hi ha restes de l'antic museu marítim, esperam fer una visita en breu i d'una manera o l'altra agafar exemple del tipus de catalogació que fan i quines peces poden ser interesants per la nostra curolla. Au idó, a falta de concretar la nostra cita i mos vegem, salut!

    ass. mestres d'aixa

    ResponElimina