dijous, 8 d’abril del 2010

Del varador a les gavines

Data de la sortida: Dilluns, 5 d'abril de 2010.
Meteorologia: Sol primaveral. Mar en calma que anirà agafant color amb l'increment del vent de component sud, sempre dins els límits del bon temps.
Programa: Sortida de mig dematí. No ens hem aixecat gaire prest. Navegada a motor des de Cala Gamba fins davant la Seu de Palma. Berenada fondejats. Tornada a la vela. És allò que qualifiquem una travessia urbana, perquè des d'allà on tirem l'àncora veiem i sentim perfectament el moviment de la ciutat i podem contar els campanars de les esglèsies del barri antic.
Queviures: Senalla proveïda de tres entrepans (dos de sobrassada de porc negre i un de pernil dolç), galletes fortes, fruita i un termo amb te.
Observacions:
- A la fi tornem a navegar amb certa regularitat després de tres mesos d'hivern durs, al varador, realitzant tasques de manteniment que s'han fet més lentes del que pertocaria a causa de la manca d'habilitat de qui escriu.
- A na Mercè li falten dies per tenir la nostra segona filla. Hem de ser prudents. Navega comfortable sobre un seient que hem ubicat sobre els paiols.
- Na Laia, que acaba de fer els tres anys, és el primer dia que navegarà a vela. Pensàvem que li impresionaria, però gairebé n'hi n'ha fet cas. Mentre jo era el timó i el llaüt escorava una mica, ella em deia "papa, ara contes tu", i jugava a amagar-se davall prendes de roba que tenim per davall coberta.
- Han estat les gavines, en canvi, la sensació del dia per a ella. Quan estàvem fondejats, primer n'ha vingut una i l'hem convidada a una galleta forta. Ja sabeu com són les gavines, aviat han estat mitja dotzena. Per a na Laia ha estat una festa veure com menjaven allò que ella els donava. Fins i tot a sacrificat una part del seu pa amb sobrassada.

4 comentaris:

  1. Hola David!

    Espero salir esta mañana con mi llaut aunque sea del puerto hasta Punta Avançada y volver, tengo un mono del tamañi de King Kong!!!

    Ánimo con el blog y con la segunda niña que los primeros meses son una locura.

    Diego.

    ResponElimina
  2. Deus estar content de poder tornar a sortir amb el Nueva Catalina, després de tants mesos i exforços per deixar el llaüt a punt. Què passa amb el "Dinar a sa Barca" d'enguany?! M'imagin que a hores d'ara ja haureu parit o estareu a punt. Supòs que és aquest el principal motiu que no estiguis per organitzar res... Ja mos contaràs coses! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Tots els millors desitjos per a l'arribada de la nova tripulanta que supós que jà deu trobar-se aquí.
    Sort i que les vejem pujar amb salut i a la barca.
    Joan Bonet i Carme

    ResponElimina
  4. Molt danys per sa teva segonda filla!!! Yo estic esperant sa meva primera nina per finals d´aquest mes.
    Pasau lo be aquest estiu amb es llaut y sa familia.
    Saluts a els amics del Alzina (Toni Pepe, Jaume, Biel...)
    Que vagi be!!!

    Urko berrioategortua

    ResponElimina