dimecres, 9 de desembre del 2009

Hola, Dory Man. Hola món

Quan iniciàrem la publicació d’aquest blog també iniciàrem una recerca d’ànimes bessones arreu del món quant a la forma de viure la mar i la navegació. Això és internet.
I ens hem despertat avui amb una grata sorpresa, possible gràcies a la potència de la xarxa: un dels nostres blogs de referència es fa ressò de l’existència de llaüts.blogspot.com des l’altre punta de món. Ens referim a DoryMan, que trobareu en el llistat d’enllaços que adjuntem al marge esquerre. Cerqueu l'entrada que ha publicat el 8 de desembre.
A qui no l’hagi visitat encara, li recomanem amb molta vehemència que conegui DoryMan, hi trobarà un espai ric, interessant, profund i entretingut alhora, ple persones que estimen la navegació i les embarcacions, gairebé sempre amb un tarannà popular, sovint amants d'embarcacions petites i grans alhora.
Podem aprendre molt de Michael Bogoger, la persona que és al capdavant del blog, que té debilitat per les barques i per la música.
I, també, vos convit a pensar en que tenim una finestra oberta per traslladar al món la nostra tradició marítima. En el cas de DoryMan, estem parlant de Newport, Oregon, a la costa oest dels Estats Units.
Si vos sembla, li regalem una imatge prou coneguda per nosaltres però que està bé que la coneguin a tots els racons del món, aquell llaüt veles trinquet, mestra i mitjana que va publicar l’Arxiduc Lluis Salvador d’Àustria a final del segle XIX.

4 comentaris:

  1. vatuadell david, molt bé pel blog i escrits.
    branca a rompre i endavant ses atxes. magnifica la foto de la portada.
    salut,
    pescadoret.

    ResponElimina
  2. Molt interessant aquest blog. Tots tenim que apendre del que fan a altres bandes, però nosaltres també tenim molt per ensenyar.

    Per cert no us perdeu els enllaços al youtub amb les filmacions de dècades enrera del pescadors de bacallà portuguesos a Terranova. Impresionant i colpidor documental. Encara me demano com pogueren fer aquell formidable document gràfic amb els mitjans existents, altísssima qualitat. Però els protagonistes, el millor, esfaraïdor, jugarse la vida a cada moment. És un document històric impressionant. Salut i saladina al rostre!

    Bartomeu Rosselló i Boeres

    ResponElimina
  3. Hola, Tomeu.
    Realmentallò dels pescadors de bacallà és digne de veure. Molt interessant el paper que juguen els dory, aquelles barquetes de fons pla que s'hi poden veure.

    ResponElimina