dilluns, 8 d’octubre del 2012

Viatge a Màlaga per conèixer la “barca de jábega” (I)





ATENCIÓ: per veure els videos d'aquesta sèrie potser necessitareu instal·lar un programa que permeti visionar arxius 3GP (pujats del mòvil). És fàcil, basta que cerqueu el 3GP Player i que l'instal·leu de forma gratuïta.

El dia 6 d’octubre participàrem en un bateig de mar organitzat per l'associació "Amigos de la Barca de Jábega” (http://www.amigosjabega.org/) . Viatjàrem des de Mallorca a Màlaga per acudir a la cita. Els amfitrions ens reberen amb una afabilitat extraordinària, el dia fou preciós. El punt de trobada eren les instal·lacions d’un dels clubs de rem de les platges del Predregalejo.

Aquest viatge responia a l’interès creixent que sentim pel rem que ens està conduïnt a pensar la forma de restituir la seva pràctica a la nostra illa. A Màgala cercàvem un rem vinculat al patrimoni popular, obert, amb la mà extesa a l’esport però també a múltiples vessats culturals. La pràctica del rem a Màlaga és una autència perla del patrimoni marítim, tant pel component humà i l’esperit que el substenta com per le embarcacions amb les quals es practica. 




Els joves "jabegotes" exerciren de mestres i donaren instruccions a les persones neòfites en la voga...

Hem tornat més motivats encara per começar a vogar per les nostres aigües i amb les nostres barques. Aquesta és una primera entrada centrada en aquest viatge, un petit avanç, perquè aneu fent un tast del que vàrem poder fer i veure. Anirem penjant més material.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada