divendres, 6 de febrer del 2009

Una forma d'anar per la mar




És una forma d'anar per la mar i ens agradaria compartir-la amb altres persones que ho entenguin igual. Llaütets, bots o d'altres barques, valentes però humils, delimiten aquell segment del pantalà del qual formam part i que té poc a veure amb la mar cada pic més cara que ens envolta. Sentim que hi hem de posar molta passió, fins i tot hem de ser caparruts, perquè l'encariment i l'elitisme de la nàutica no ens facin desistir d'accedir a un espai que és de tots, però que de vegades no ho sembla...
Anar per la mar ens agradaria que volgués dir calma, respecte, senzillesa, i n'estam una mica cansats de renous, de brutor, d'onades de motores desproporcionades... sí, no ho amaguem, som els dels llaütets i barques similiars, tenim ganes de fer-nos veure i ens agradaria que aquest bloc servís per ajuntar gent que ho senti igual.

4 comentaris:

  1. Laia, Mercè i David:
    Que pogueu navegar tranquils molts d'anys amb la Nueva Catalina i que prest tornem navegar junts per aquestes aigües que separen illes i ajunten la nostra estima pel patrimioni marítim.

    Josep Gornés
    Amics de la Mar de Menorca

    ResponElimina
  2. Bep, estic molt content que precisament el primer comentari en aquest blog arribi de Menorca: possiblement és un dels llocs on la filosofia amb la qual hem creat aquest espai sigui més viva i tangible. Ja saps que estem oberts a difondre tot allò que tingui a veure amb les vostres embarcacions i les activitats que feis amb elles. En aquest sentit, creus que podríem tenir imatges i dades de la tèquina que no fa gaire heu restaurat? Aquella que apareixia a la felicitació de Nadal que ens fereu arribar per e-mail. Aquella tequineta, petita i modesta, hem sembla l'exemple més perfecte de com una barca petita pot tenir tant encant. Esper que tot vagi bé pels Amics de la Mar de Menorca. Estem en contacte.

    ResponElimina
  3. Hola, David i família!

    Benvinguts a la blogosfera marítima, que va creixent dia a dia.

    Comparteixo plenament la vostra forma i manera de navegar, tranquil·la, respectuosa amb la mar i amb la resta dels navegants. Costa força fer-se veure i als pantalans dels ports esportius quedem totalment amagats entremig dels velers de fibra i de les motores. Però cada dia en som més i estic segur que despertem admiració, perquè sovint li tiren floretes al "Corb Marí" des de les altres embarcacions. Per cert que tinc un nou company de pantalà, el "Ciutadella", un bot de nova construcció de Mestre Miquel Huguet.

    Bé, espero que aquest port nou que acabeu d'obrir sigui el punt de trobada de tots nosaltres.

    Salutacions des de Premià de Mar i que els vents us siguin favorables!

    ResponElimina
  4. Ei, Joan, que bé llegir-te per aquí. Ets el nostre blog de referència.
    Aquest ha nascut gràcies al comentari que publicares sobre l'slow sailing, saps? Ja veus que som una mica més trivials, però aviat farem alguna aportació tècnica.
    Pel que fa al teu pantalà, entre el Corb Marí que és una bomba i aquest nou veí ha de fer mirera... en Miquel Huguet és un gran mestre.
    La "mar de blogs" sembla que va guanyant força. Fins aviat.

    ResponElimina